turska bodrum

Turska – zemlja kontrasta. Hosgeldiniz!

Turskazemlja koja se nalazi na dva kontinenta, u Evropi i u Aziji. Zemlja je koja je istovremeno prošarana prirodnim, antičkim i modernim lepotama koje privlače turiste u svako doba godine. Turizam kao grana, u Turskoj je od izuzetnog značaja. Preko 1.5 miliona stranih turista godišnje ovoj zemlji donosi izvanrednu zaradu.

Napredna privreda

Turska se trenutno svrstava među prvih 10 vodećih turističkih zemalja sveta, kao i u prvih 15 zemalja sa najvećim BDP-om u svetu. Takođe vrlo značajne grane privrede u Turskoj su poljprivreda i industrija. Neretko ćete imati priliku da vidite fabriku i nekog poznatog automobilskog proizvođača.

Letnje utočište Srbima

U poslednjih 10 godina, Turska kao destinacija postala je izuzetno privlačna za turiste iz Srbije. Privlačna zbog provoda tokom odmora , a i zbog čuvene All Inclusive hotelske usluge koju turisti mogu dobiti samo u Turskoj.

Jedan od mnogobrojnih resorta

Dobre cene

Poznata kao zemlja dobre hrane i odličnog gostoprimstva, Turska svoje turiste privlači i odličnim resortima i hotelima koji nude sve što možete da zamislite, i još više. Poslednjih godina i cene su postale pristupačnije. Svako za sebe može pronaći idealan kutak za odmor. Zato je, pre svega, letovanje u Turskoj sve popularnije među našim turistima.

Resort centri

Kod izbora destinacije i smeštaja, svako bira prema sebi. Međutim, u poslednje vreme je kod stranih, kao i kod naših turista sve zastupljeniji odmor u resortima. Resorti su kao mali gradovi. U njima se pored hotela nalaze i prodavnice, vešeraj, igrališta, aqua parkovi, golf tereni, fudbalski tereni, barovi i restorani, medicinska kancelarija za prvu pomoć, rent-a-car…Još mnogo toga je od sadržaja zastupljeno.

Hrana i piće

Tradicionalna turska kuhinja je nešto po čemu je ovaj narod nadaleko poznat. Tako se i na našu kuhinju preslikao ne tako mali broj jela, a među našim turistima omiljena i najzastupljenija su: Donner kebab, Kofte, Yogurt Corbasi, Pilaf, Dolma, Moussaka, Burek. Kao i fantastične turske poslastice: Baklava, Kadaif, Tulumbe, Dondurma i mnoge druge.

Ukoliko želite da probate šta je to čime lokalno stanovništvo može da Vas ponudi u smislu pića, pred Vas će biti serviran čaj, koji konzumiraju u svim vremenskim prilikama. Tradicionalni Yeni Raki – je alkoholno piće od anisa, koji konzumiraju u svakoj prilici zabave. Kultura ispijanja Yeni Raki je takođe vrlo slična našoj kulturi ispijanja rakije, uz meze. U Turskoj to je džem od paradajza sa ljutim papričicama, salata od peršuna, paradajza, crnog luka i zelene paprike ispcepkanih na sitne komadiće.

Plaže na obalama Turske vrlo su popularne i lepe. Prepoznatljivo za plaže u Turskoj je to da gotovo sve najpoznatije plaže poput Lare i Konyaalti u Antaliji, Kleopatrine plaže i Keykubat plaže u Alanji, imaju plavu zastavicu Evropske Unije. Plava zastavica se dodeljuje za čistoću mora i uređenost same obale.

Plaže Antalije

Za Turska letovanje 2019, Pingvin-Aga iz Barcino Tours-a Vam je pripremio izuzetan izbor hotela 3, 4 i 5* u Turskoj. U našoj ponudi se nalaze avio aranžmani – čarter let iz Beograda za Antalijsku regiju: Kemer (Kemer Letovanje 2019), Antalija (Antalija Letovanje 2019), Lara (Lara Letovanje 2019), Belek (Belek Letovanje 2019), Side (Side Letovanje 2019), Alanja (Alanja Letovanje 2019) i Egejsku regiju autobusom – Kušadasi (Kušadasi Letovanje autobusom 2019).

Zato pogledajte našu ponudu za Turska Letovanje 2019 i odaberite odmor iz Vaših snova.

1 thought on “Turska – zemlja kontrasta. Hosgeldiniz!”

Comments are closed.