letovanje u antaliji

Antalija za vas!

Gotovo više od jedne decenije, Antalija predstavlja vrlo interesantno letovalište za, kako naše, tako i turiste iz čitavog sveta. U tom smislu, najposećeniji je turistički grad Turske, a ovde čak i sami Turci letuju.

Smeštena na savršenom mestu, između planine Taurus i sredozemnog mora, u južnom delu poluostrva Anadolija.
Antaliju mnogi nazivaju „glavnim gradom“ turskog turizma iz razloga što su ovde pomešane istorija i kultura, a sve to na jednom mestu. Okružena je planinama, četinarskim šumama i Mediteranom, kao i mnogim ruševinama. Sve to čini ovo mesto vrlo interesantnim za posetiti i uživati u svakom njegovom detalju.

Antalija, plaža

Kaleči

U Antaliji, kao regiji, mogu se sresti tragovi vizantijske, romanske i seldžučke kulture, što se može zaključiti po arhitekturi objekata iz tih perioda.
Ono što se posebno izdvaja u gradu Antalija, kao glavnom centru regije, jeste Kaleči – stari grad. Popločan je kaldrmom, i uzdiže se iznad obale sredozemnog mora. Stare kuće pretvorene su u hotele i radnje sa proizvodima koji su karakteristični za Tursku.

Lara i Konyaalti

U samom mestu izdvajaju se dva dela koja turisti posećuju u cilju letovanja – Konyaalti i Lara. Konyaalti je repoznatljiva su po kristalnoj čistoći mora, a sa druge strane, dugačka Lara plaža po savršenom pesku i luksuznim hotelskim resortima. U ovim restoranima nećete ostati ravnodušni na nivo usluge i način gostoljubivosti.
Neki od njih, kao npr. Adam&Eve hotel u Beleku, udaljen samo 35 km od Antalije, gosti prepoznaju kao pravi „raj na zemlji“. Razlog – usluga ovog hotela najspecifičnija u čitavoj regiji. Sam hotel obiluje staklenim površinama i ogledalima, pa ćete tako u svojoj sobi moći i da odaberete boju koju želite da imate sa fantastično uređenog osvetljenja.

Lara plaža, Antalija

Noćni život

Nadaleko je poznat i veoma aktivan noćni život Antalije. Noćni klubovi, barovi sa živom muzikom, pa i sami luksuzni hotelski lanci organizuju žurke sa poznatim izvođačima. Ako ste za tradicionalni turski provod, imaćete priliku da uživate uz program Turske večeri uz trbušne plesačice i domaće piće Yeni Raki.
U samom mestu je jako veliki broj mesta u koja možete otići i dobro provesti noć, da ni 15 dana nije dovoljno da ih sve posetite.

Antalija za sve od 7 do 77

Naravno, pored noćnog života, Antalija kao regija, izuzetno je popularna i za potpuni porodični odmor. Gotovo svaki resort ima razlićite sadržaje, kako za decu, tako i za odrasle. Aqua parkovi u kojima uživaju sve generacije, nešto je što poseduje svaki moderan hotel. Takođe, regija se može pohvaliti i velikim brojem tematskih parkova, pa tako možete biti u prilici da plivate sa delfinima, probate različite tipove roller coaster-a u jednom od najvećih zabavnih parkova u Evropi i slično.

Panorama

Na Vama je da se upustite u ovo bogatstvo različitosti. Uživajte, Antalija Vas čeka!

3 thoughts on “Antalija za vas!”

  1. Dvomilionski grad, sa odličnom energijom i atmosferom, ima mnogo toga da ponudi, brojne kulturne i zabavne sadržaje.

Comments are closed.